Bath – Stonehenge – British week

Hallootjes <3

Oxford begint al helemaal m’n plekje te worden 🙂 Hier weer een nieuwe update van mijn daagjes.

Donderdag 18 sept.
Ik kreeg ‘s ochtends vroeg een brief onder de deur geschoven waarop stond dat ze een kluisje in onze kamer gingen bouwen. Ik natuurlijk helemaal blij, kun je eindelijk je waardevolle spullen daar in kwijt. Vervolgens stond er in kleine lettertjes dat het kluisje in onze kledingkast zal worden gebouwd en dat we daarom de kast helemaal leeg moesten maken. OKAY, daar was ik dus helemaal niet blij mee, want al m’n kleding en spulletjes passen er precies in en dan moet je die niet er opeens uit gaan halen. Maar okay, ik alles met tegenzin eruit gehaald en wachten tot die knakjes zouden komen. Ze zeiden dat ze om 1 uur ‘s middags zouden langskomen. Nou dat dacht ik niet dus! Om zes uur ‘s avonds was er nog niemand langs geweest! Dus hoppa, ik naar de receptie om te vragen waar ze bleven, gingen ze even bellen en vertelde me vervolgens dat ze morgen kwamen. Nou lekker is dat. Ik alles weer in die kast proppen en de volgende dag alles er weer uitgehaald. Voor de rest was m’n schooldagje okay, gewoon weer leuke lessen. In de avond ging ik gezellig met 4 andere meiden naar een pub toe in het centrum van de stad. Ik bestelde daar een Fuller’s London Pride bier, een typisch Engels biertje. Jaaa die schuimlaag mag er de volgende keer echt wel bij haha, die Engelse hier doen dat een beetje anders. Maar het was een prima biertje.

Vrijdag 19 sept.
De eerste regen! Tam tam tam! Daar is de beroemde Engelse regen dan eindelijk haha. Gelukkig regende het alleen in de ochtend en voor de rest van de dag was het droog met een zonnetje. En vandaag werd dan eindelijk m’n kluisje in m’n kamer gemaakt. Nou, ik zeg het je, dat kluisje is serieus zo groot als m’n Iphone. Kortom daar past niets in! Helemaal top en goed over nagedacht enzo x) Tijdens de les moesten we ons eigen filmscript schrijven. Vervolgens moesten we dit ook echt gaan spelen voor de klas en de leraar gaf ons hierna een Oscar prijs, ja of nee. En Veraatje had wel een paar Oscars gewonnen haha. Voor de rest had ik eens een rustig avondje. Want iedereen gaat hier iedere dag wel naar de pub of naar een club toe, en dat is allemaal heel leuk, maar dan ben je na zo’n hele week echt doodmoe op de vrijdag avond.

Zaterdag 20 sept.
Vandaag ging ik alweer vroeg m’n bed uit om zoveel mogelijk te kunnen doen op deze dag. Allereerst ging ik lopend naar het centrum van Oxford, 40 minuten lopen is dat! Daar kocht ik wat standaard dingen zoals brood en beleg voor de volgende week. In de middag besloot ik om m’n allereerste kleding was te doen. Ja ja, echt m’n allereerste was ever! Haha. Na 2 uur was ik daar eindelijk klaar mee en kon ik even relaxen. In de avond ging ik samen met 3 vriendinnen uit eten in het centrum. Eindelijk even niet het kantine eten wat ik hier iedere dag krijg voorgeschoteld. Dus wij naar een leuke bar/restaurant om daar eens een lekker hamburger met frietekes te eten ^^ nom nom.

Zondag 21 sept.
Om kwart voor 9 ‘s ochtends zaten we in de bus met zo’n 40 mensen op weg naar Bath. Na bijna twee uur in die bus te hebben gezeten kwamen we eindelijk in Bath aan. Een super mooi oud stadje met Romeinse tinten. Natuurlijk staat Bath bekend om zijn “Romeinse baden”, helaas stond hier een eeuwige rij voor en konden we dit niet bezoeken, omdat we maar 3 uurtjes in Bath bleven. Ik heb wel kaarten gekocht waar je deze baden op kunt zien haha. Voor de rest heb ik de stad met m’n vriendin verkent en een paar mooie kerkjes bezocht. De stad stond ook bekend om z’n pasties, zo’n bladerdeeg-achtig iets waar stukken vlees en groenten in zitten. Was super lekker!
De 3 uurtjes vlogen voorbij en voor we het wisten zaten we alweer in de bus op weg naar Stonehenge. Ook nu moesten we weer een hele tijd in de bus zitten, zo’n anderhalf uur. Maar daar waren we eindelijk dan hoor, Stonehenge. We kregen een audio-tour, voor mij in het Nederlands! Jaja, die allerlei geschiedenis ongein over Stonehenge vertelde. Vervolgens werd je met een soort Disneyland treintje naar de stenen gebracht. Daar eenmaal aangekomen was ik toch zeer verrast over hoe groot die stenen waren. Je begint dan wel echt na te denken over hoe die stenen daar in hemelsnaam terecht zijn gekomen, door mensjes? Reuzen? Aliens? Haha. Natuurlijk waren er 300 mensen die allemaal foto’s gingen maken samen met de stenen. Hoort erbij natuurlijk. Tijdens de terug reis naar Oxford viel iedereen van moeheid in slaap in de bus. Toen was er nog een leuke verassing om 12 uur ‘s nachts… Het brandalarm ging af! Yeeeei! Dus hoppa, iedereen z’n bed uit en in z’n pyjama naar buiten toe. Lekker koud! En uiteindelijk bleek het gewoon een test te zijn. Natuurlijk moet je testen of iedereen komt, maar moet dat nu per se in de nacht???

Maandag 22 sept.
Vandaag was ik om 12 uur ‘s middags al klaar met school en liep ik naar het centrum van Oxford. Mijn doel was om vandaag de enige echte Oxford University hoodie te gaan kopen. Ja die souvenir moet ik toch echt hebben nu ik hier ben haha. Dus ik heb een bordeaux rode hoodie gekocht met OXFORD University erop, nu hoor ik bij de club. Deze week is het de zogenaamde “Britse week” en iedere dag heeft de school dan iets georganiseerd of delen ze uit. Zo kregen we vandaag gratis citroen thee bij de lunch. Gratis is altijd goed voor studenten. Vervolgens ging ik in de avond chillen met wat vrienden samen met m’n Brookes University buddies Chandra en Yoki. Ook gingen we naar hun campus om deze eens te bekijken. Lijkt heel erg op de campus hier.

Dinsdag 23 sept.
Vandaag heb ik 3 jaartjes met mijn vriend. Helaas kon ik niet bij hem zijn vandaag om hem te knuffen, maar dat komt nog wel een keertje. Ook mijn lieve opa was vandaag jarig, dus opa, voor als je dit leest, nog gefeliciteerd!
Vandaag ook weer leuk met m’n mama geskyped om al m’n verhalen te vertellen en om te horen hoe het thuis gaat. Soms lijkt het alsof ik gewoon niet weg ben, omdat ik zo op de hoogte ben van alles thuis en 300 selfies van het thuisfront krijg toegestuurd haha.

Woensdag 24 sept.
In de ochtend ging ik weer eventjes wat boodschapjes doen. Om 12 uur begonnen m’n lessen pas weer, dus dat was fijn. Tijdens de pauze stond er een snoepkraam in de kantine waar de organisatie iedereen gratis snoepzakjes uitdeelde voor de Britse week. Dus iedereen happy met z’n gratis snoep haha. In de avond ging ik nog met wat meiden naar een pub om een drankje te drinken, was heel gezellie.

Xoxo
Vera

Ps: Foto's op Facebook.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.