London – Oxford – Brookes University

Heey heey! ^^

Ik zit hier nu 11 dagen, maar het voelt alsof ik hier al een maand zit! De dagen vliegen gewoon voorbij. Ik heb het hier super naar m’n zin en ik ontmoet iedere dag wel weer nieuwe mensen. Oxford is gewoon een super leuke stad!

Zaterdag 13 sept.
Vandaag gingen we samen met de organisatie naar Londen toe! We moesten om 9 uur s’ochtends verzamelen om vervolgens anderhalf uur in de bus te zitten naar Londen toe. We werden afgezet bij London Westminister waar iedereen meteen allemaal foto’s ging maken van de London Eye en de Big Ben. Vervolgens gingen we met zo’n 60 mensen (ja echt een veel te grote groep om even mee door Londen te lopen, maar okay) op pad richting Buckinham Palace. Onderweg stopte we telkens bij een paar belangrijke gebouwen waar we vervolgens wat geschiedenis-info over kregen. Daarna liepen we naar Trafalgar Square, dit was het punt waar we na onze vrije tijd ook weer moesten verzamelen. Zodra we zelf Londen mochten verkennen gingen we gelijk naar de winkelstraten, Regent Street and Oxford Street here we are! Alle winkels waren zo super duper groot en ik kon er echt wel dagen blijven ^^ maar helaasjes moesten we om half 5 weer bij Trafalgar Square verzamelen. Daar eenmaal weer teruggekomen, bleek het dat er nog een aantal studenten niet waren. De mensen die mee waren van de organisatie hadden duidelijk gezegd dat we gewoon zouden vertrekken als studenten er niet waren. We dachten natuurlijk allemaal dat dit een beetje bluf was, maar na tien minuten te hebben gewacht gingen we gewoon naar de bus toe en reden we weg. Ik heb geen idee of de twee meisjes die er niet waren ooit nog terug zijn gekomen haha.

Zondag 14 sept.
Vandaag was ik vroeg opgestaan om het centrum van Oxford zelf nog een beetje te verkennen. Ik ging vooral opzoek naar allerlei restaurantjes, pubs en cafés om vervolgens van alle menu kaarten foto’s te maken. Zo had ik een hele selectie en kon ik precies zien waar ze lekkere dingen hadden en waar de prijzen een beetje normaal waren. Rond 12 uur ‘s middags had ik afgesproken met een Zwitserse vriendin om haar de Primark te laten zien. Deze winkel hebben ze niet in Zwitserland dus ze wilde hier super graag heen. Na wat geshopt te hebben liepen we naar een een koffie café waar we bleven wachten op een paar andere meisjes. Een Nederlands meisje was namelijk jarig en we besloten haar verjaardag samen met een clubje te vieren met een lekkere theetijd met scones. Dat was nom nom nom!

Maandag 15 sept.
Happy Birthday to my dad! Whoop whoop!
De leraar gaf ons vandaag voor het eerst huiswerk op. We moesten een film uit 1990 kijken: Wings of Fame. Het was echt een hele vreemde film en ik raad hem zeker niet aan om te gaan kijken haha. Vervolgens moesten we hier een review over schrijven.

Dinsdag 16 sept.
Vandaag ontmoette ik toevallig twee studenten van de Brookes University in de bus. Ik vroeg ze namelijk of ik ook moest uitchecken met mijn OV kaart en dit bleek niet het geval te zijn. Ze vonden het helemaal leuk dat ik uit Nederland kwam en we wisselde gelijk onze nummers uit zodat we contact konden houden en misschien eens een keer iets konden gaan eten of drinken samen. Natuurlijk was ik meteen van YESSS ik ben pro, ik heb echte Engelse Oxford matties nu haha.
In de avond werd er door de organisatie een “pub tour” georganiseerd. Ik ging samen met een clubje meiden naar de verzamelplek in het centrum van de Oxford en daar stonden zo’n 30 mensen die allemaal mee gingen. Het was erg grappig om m’n Engels leraar er ook bij te zien staan, leraren zijn ook gewoon mensen die uitgaan haha. We hebben in totaal vier pubs bezocht. Het was erg gezellie en ik had weer allemaal nieuwe mensen ontmoet. Super leuke avond!

Woensdag 17 sept.
Dinsdag avond had ik de twee Brookes University mensjes, Chandra en Yoki, meteen gewhatsapped. Ze vroegen of ik een koffie met ze wilde drinken in het café van de universiteit. Dus hoppa, daar ging ik, om 10 uur ‘s ochtends met hun afspreken. Natuurlijk was ik nog steeds een beetje moe van de pub tour van de avond hiervoor, maar het was super leuk om met hun te praten. We gaan zeker nog een keer iets afspreken ^^
M’n lessen begonnen pas om 12 uur ‘s middags, dus dat was wel beters. Helaas was ik toen pas weer om half 7 klaar. Ik heb me vandaag ook ingeschreven voor de Bath en Stonehenge tour voor aankomende zondag, dus ben benieuwd!

Lots of love <3

Vera

PS: Foto's op Facebook

PPS: Als je het leuk vindt om een kaartje te sturen, dit is het adres:

EF International Language School – Vera Broring
Pullens Lane
Headinton, Oxford, OX20DT
Great Britain

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.