Oxford, here I am!

Hallo allemaal!

Nou daar zit ik dan, in Oxford. Zondag vertrok ik vroeg in de ochtend naar Schiphol, waar heel lief mijn vriendje, vriendinnen en familie stonden om me uit te zwaaien. Super lief van jullie! Zodra ik voorbij de paspoort controle was kwam ik al wat meisjes tegen die ook met EF naar Oxford gingen. De vlucht verliep heel goed en zodra we bij de bagageband waren bleek dat er zo’n 14 Nederlanders waren die naar Oxford gingen. Dus we hadden al een hele Nederland crew. Bij de aankomst hal werden we opgewacht door veel te blije mensen van EF die ons gelijk snoep in de handen drukte haha. We werden vervolgens met een transfer naar de school gebracht, duurde iets van 45 minuten.
Bij de receptie van de campus kregen we onze kamersleutel. En daar ging ik met mijn veel te zware koffers opweg naar m’n kamer. Ik had geluk, ik was de eerste die aankwam in de kamer en kon zo snel het eerste bed claimen haha. Ik ging meteen m’n koffers uitpakken om er een echt Vera hoekje van te maken. Vervolgens konden we zelf de campus een beetje verkennen en ging ik samen met de Nederlandse meisjes avondeten in de kantine. Later die avond kwamen mijn roomgenoten (haha ik mix Nederlandse en Engelse woorden al door elkaar, roommates en kamergenoten, kan in het Vera woordenboek). Ik zit samen met een Frans meisje van 20 en een Chileens meisje van 18 op de kamer en ze zijn allebei aardig.

Maandag 8 sept.
Vandaag was het welkomsprogamma voor al de 700 mensjes die gister waren gearriveerd, ja ja dat zijn er heel wat. We kregen allemaal spullen met belangrijke info over de school en de residentie etc. Vervolgens werden we in groepen verdeeld en met de bus naar het centrum van Oxford gebracht. We liepen naar een bioscoop waar we met de hele groep in een soort IMAX zaal werden gedumpt. We kregen te horen dat iedereen nog een kort gesprekje moest voeren met de leiding van EF, zodat ze iedereen in het goede niveau konden plaatsen. Ja dat was dus wel een leuk idee enzo, maar na 3 minuten was je klaar en moest je op 699 andere mensen wachten in die zaal -.- dat was niet zo fijn. Na 3 uur te hebben gewacht op de rest (nee ze draaide geen film voor de wachtende) kregen we een presentatie over van alles en nog wat. Het was intussen al 2 uur ‘s middags en iedereen had super honger. Gelukkig kregen we allemaal een tasje met een lunch van de mensen van de organisatie. En toen kregen we eindelijk vrije tijd! We mochten zelf op onderzoek gaan en het centrum van Oxford verkennen. Ik liep al snel met een groepje, bestaande uit een Poolse, Zweedse en een Franse, naar alle winkels toe. Gelukkig had ik tijdens het wachten in de bioscoopzaal al een boodschappenlijstje gemaakt op m’n mobiel, zodat ik gelijk wat dingentjes kon kopen. En Vera wist de weg al bijna helemaal uit haar hoofd, want ik had natuurlijk al eeuwig op Google maps gekeken waar alle winkels waren haha. Alle winkels zijn gewoon awesome hier en ik kon nog wel een paar daagjes daar blijven rondlopen. Maar na 2 uur gingen we alweer terug naar de campus. Eenmaal terug op de campus kregen we ons schoolrooster voor de week.
In de avond was er een activiteit door de school georganiseerd. We gingen met een clubje mensen, die er nog pit voor hadden, naar de kermis in Oxford. Dit was volgens de begeleiding HET grote evenement van het jaar, aangezien deze kermis er maar twee dagen per jaar staat. Toen we daar aankwamen zag je ook gelijk dat heel Oxford op de been was haha, gekke drukte. De kermis was denk ik 6 keer zo groot als de kermis in Ouderkerk, so I was impressed. Het was erg gezellig om daar rond te lopen en we kwamen al wat lokale studenten tegen die met ons meegingen. Ze vonden onze Engelse uitspraak al heel goed, dus dat is altijd leuk om te horen van de lokale bevolking.

Dinsdag 9 sept.
Vandaag begonnen onze eerste lessen. Gelukkig hoefde ik pas om twaalf uur s’middags te beginnen, dus ik had nog de hele ochtend. Ik deed m’n sportspullen aan en ging weg van de campus, opzoek naar een leuke plek om hard te lopen. Al snel vond ik een heel mooi park waar allemaal eekhoorns over de grasveldjes liepen, EEKHOORN! (quote uit de film UP) Het was heel fijn om gewoon eventjes ook alleen te zijn en even te realiseren dat ik hier nu echt echt ben.
En toen begonnen m’n eerste lessen. Ik heb voor een aantal vakken echt een amazing leraar, hij komt oorspronkelijk uit Ierland en is gewoon echt heel grappig. Na de lessen heb ik mezelf ingeschreven voor de London walking tour voor deze zaterdag, dus daar heb ik al erg veel zin in.
In de avond was de welkoms party waar alle mensen die de zondag waren aangekomen naartoe konden. Ik wilde er samen met een paar andere mensen eventjes naar toe lopen… Nou dat was dus niet ‘eventjes’, dat duurde een uur! Dus voordat we aankwamen in de club, die de organisatie had afgehuurd, waren we al een beetje moe haha. Gelukkig was het een heel gezellig en leuk feest!

Woensdag 10 sept.
Ik had geluk en hoefde vandaag ook pas om twaalf uur ‘s middags te beginnen. Zo kon ik optimaal gebruik maken van m’n tijd in de ochtend haha. Ik ging met de bus naar het centrum van Oxford waar ik weer wat boodschappen deed voor de komende dagen. Nootjes, bagels, nootjes (quote van thuis) een wasteiltje, een leuke wollige winterjas, kaarten, etc. Ik ging ook opzoek naar de winkel waar ik de OV-chip, The Key genaamd, van Oxford kon kopen. Ik pakte gelijk alle folders over de bussen hier, zodat ik zeker wist dat ik het bussensysteem straks ken en ik gewoon al bij de locals hoor haha.
M’n lessen waren wel weer leuk vandaag, alleen m’n laatste les was pas om half 7 afgelopen, dus dat was wat minder. Ik rende natuurlijk meteen naar de kantine voor avond eten, hungry hungry! Voor de rest even een rustig avondje, want ben echt kapot van de dagen hiervoor.

Nou dat was weer even een update van de eerste daagjes.

Kusjes <3
Vera

PS: Foto’s op Facebook.
PPS: Let niet op mijn niet al te beste Nederlandse taalgebruik haha. Het is gewoon Vera taal.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.