British week – International Day – Cambridge

Hello!

Nou m’n eerste maandje zit er gewoon op nu. Het ging echt zo super snel voorbij!

Donderdag 25 sept.
Vandaag stond er een foto hokje in de kantine voor de Britse week waar je grappige foto’s kon maken. Was erg leuk om met m’n vriendinnen te doen. We gingen vandaag ook met de hele klas en onze leraar naar het centrum van Oxford toe. We kregen een vragenlijst met vragen die over bepaalde locaties in Oxford gingen en die moesten we dan vervolgens opzoeken. Het was erg leuk, want ondanks dat ik hier al 3 weken zit, liet de leraar ons toch nog nieuwe plekjes zien: verborgen pubs, mooie parkjes, musea. De eindopdracht was dat we in de “covered market” met ons groepje selfies moesten maken van bepaalde plekken daar. Als je alle plekken had gevonden kreeg je een Ben’s Cookie, en ik zeg het je, die zijn echt super duper lekker! Nom nom nom again c:

Vrijdag 26 sept.
Tijdens de les moesten we vertellen welke locatie we gister het leukst vonden. Ik had gekozen voor het museum, aangezien ik nog nooit in deze straat was geweest en ik het museum ook zelf wel een keertje wilde gaan bezoeken. Vervolgens kregen we de opdracht om een presentatie over deze locatie te maken. Maar wat een pret, onze leraar ging de week hierop op vakantie waardoor hij onze presentaties niet kon zien. Dussss, hoeven we de presentatie pas over 2 weken af te hebben. Chillings! Maar Veraatje ging natuurlijk wel meteen al wat research doen en haar presentatie al half maken.
Als afsluiter van de Britse week, werd er een grote high tea georganiseerd in de kantine. Iedereen kreeg een bekertje met thee, een super grote scone met jam en een bord met koekjes om te delen. Dus yeeeei iedereen blij ^^ En ik heb het personeel bedankt voor dit leuke iets, want ja, is toch heel gedoe om dit allemaal te regelen en ik vond het super lief van ze.
Toen ik op m’n kamer aankwam kreeg ik van m’n kamergenoot te horen dat onze andere kamergenoot van de trap was gevallen. O jongens! Bleek dat die dus al 3 uur bij de dokter zat, te wachten of iets in haar voet was gebroken. En even later kwam ze in onze kamer binnen in een rolstoel! Rolstoel, rolstoel! Moest meteen aan m’n eigen rolstoel avontuur denken. Maar er is dus geen ruimte voor een rolstoel in onze kamer x) maar okay. Aangezien we in een hoogslaper slapen, kon ze niet in onze kamer blijven en kreeg ze een aparte kamer aangewezen waar ze die nacht bleef slapen. Haar voet was niet gebroken maar zwaar gekneusd. Ze moest dus rustig aandoen en het niet te veel belasten.

Zaterdag 27 sept.
Happy Birthday to my sweetest Denice!
Vandaag stond ik weer vroeg op om wat boodschappen te gaan doen. Echt hoor, ik snap soms niet hoe dat nou nooit gaat irriteren, steeds maar weer boodschappen doen iedere week. Dankje mama dat je dat altijd doet! Toen ik terug kwam in m’n kamer was ik erg verrast door mijn kreupele kamergenoot weer terug te zien. Niks geen rolstoel, zat gewoon weer op haar oude plek. Ze zei dat het geen pijn meer deed en dat ze gek werd van de rolstoel en dat ze niet alleen wilde slapen. Haha okay, dat geneest ook snel blijkbaar, niks uitrusten met haar haha. In de avond ging ik gezellig met wat meiden uit eten bij een Italiaans restaurant waar ik heerlijk een pizza nam. Daarna gingen we nog even na genieten in een pub met een drankje.

Zondag 28 sept.
Vandaag bezocht ik het museum, the Ashmolean, waar ik m’n presentatie ook over moet houden. Ik ga eigenlijk niet zo vaak naar een museum, maar het was zeker leuk om dat weer eens te doen. Veel dingen gezien en selfies met de schilderijen of beelden gemaakt haha, allemaal voor de presentatie.

Maandag 29 sept en Dinsdag 30 sept.
Ochtend – School – Chillen – Avond – Netflix – Slapen.

Woensdag 1 okt.
Vandaag zag ik in de postbus dat ik een kaartje had gekregen van m’n oma. Dat maakt gewoon m’n hele dag super, gewoon doordat iemand aan me denkt en me een kaartje stuurt. Natuurlijk hing ik die gelijk trots naast m’n bed op. Vandaag waren de lessen wel weer okay. In m’n kamer daarna weer wat huiswerk gemaakt en voornamelijk ook gewoon beetje niks gedaan. In de avond weer gezellig pub avondje. Nu met vooral ook Franse meiden, aangezien die heel graag meer Engels wilde praten en ons toen vroegen om mee te gaan naar de pub. We gingen naar de Four Candles, en we komen hier wel vaker, dus de barman herkent ons al hoor haha, al helemaal BFF’s met hem.

Donderdag 2 okt.
Vandaag kregen we in de les te horen dat het morgen “International Day” zou zijn. Iedere klas kreeg een land aangewezen die zij dan moesten vertegenwoordigen. Dus ik dacht meteen: Ik wil Nederland! Maar helaas nee, we kregen de Malediven. De eerste vraag die in me op kwam was: Weet IEMAND waar dit land ligt? Blijkbaar liggen deze eilanden ten zuiden van India. Dus wij moesten met 18 mensen iets gaan bedenken wat we over de Malediven gingen vertellen. Veraatje wist natuurlijk al dat dat chaos zou worden, dus nam ik even de leiding over de hele club en verdeelde iedereen in groepjes met hun eigen taak. Ja ja, Vera skills! We maakten posters met informatie, posters met zonnige plaatjes, foto’s van de eilanden en we kochten etentjes en drinken om uit te delen. Want als er één ding is dat al die studenten willen dan is het gratis eten en geen lappen met informatie.

Vrijdag 3 okt.
In de ochtend zagen we dat er al allemaal tafeltjes in de kantine werden neergezet voor de International Day. Natuurlijk ging ik meteen scannen welk tafeltje het gunstigst voor ons zou zijn. Toen we in de les aan het project mochten werken en we vroegen of we al een tafeltje mochten claimen bleek dat iemand anders stickers met de landen op de tafels zou leggen. Ooooo dat wilde ik dus niet. Om kwart over 1 zou het hele proces beginnen. Om half 1 waren we al klaar met alle posters en hadden we al het eten en drinken bij elkaar gehaald. Ik vroeg aan onze docent of we misschien al naar de kantine mochten om te kijken of we ons tafeltje al konden opstellen. Toen we in de kantine aankwamen zagen we het knakje die allemaal stickers op de tafels aan het plakken was. Natuurlijk ik meteen erop af om te vragen of die wist waar de Malediven tafel zou zijn. Hij had het nog niet aangewezen en gaf mij de sticker, zodat ik zelf een tafel kon kiezen. YES! Dat wilde ik haha. Dus wij de beste tafel uitgezocht waar we al onze poster konden ophangen en onze spullen konden uitstallen. Het was super leuk om al die tafeltjes te zien waar iedereen zo goed mogelijk zijn land probeerde te presenteren. Natuurlijk ging ik ook even naar de Nederland kraam om te kijken wat ze over ons land zouden vertellen. Op de tafel lag Nederlandse kaasblokjes (echt door de fabriek gemaakt!), uien (Okay…?) en bekertjes met bier. Haha dus iedereen meteen daar een bekertje pakken. Onze tafel zag er super leuk uit met allemaal gekleurde glaasjes met vruchtendrankjes, een bord met cocosnoot stukjes, ananas, mango en een bord met aardbeien snoepjes. Ja dat ging zeker wel op! Natuurlijk hadden andere groepjes ook aan eten gedacht, zo had je Zweedse balletjes die je kon eten bij de Zweden tafel en Lindt chocolade bij de Zwitserland tafel. Het was heel leuk om al die dingen zo te zien.

Zaterdag 4 okt.
Vandaag ging ik samen met EF naar Cambridge. Om 9 uur zaten we allemaal alweer in de bus en na 2 uur kwamen we eindelijk aan. Allereerst kregen we wat vrije tijd om door het stadje rond te lopen. Ook Cambridge is een prachtige stad, mooie, vintage gebouwen en schattige winkeltjes. Na ongeveer een uurtje te hebben rondgelopen ging het regenen, mwep daar hadden we geen zin in. Gelukkig had ik wel m’n paraplu bij me, maar het werd ook gelijk heel snel kouder. Dus iedereen zat lekker te kou kleumen en Vera haar vingers waren natuurlijk meteen bevroren. Welkom in het ECHTE Engeland! Haha. We gingen naar King’s college waar we zelf even mochten rondlopen. Ook een prachtig gebouw! Daarna kregen we van een student in Cambridge een rondleiding door Cambridge. Na de rondleiding waren we zo bevroren dat we vlug een cafeetje indoken waar we even een thee tijd gingen houden met een scone. En om 5 uur gingen we weer terug met de bus en kwamen we pas om half 8 aan, dus iedereen was uitgehongerd haha.

Kusjes,
Vera

Ps: Foto’s komen nog een keertje op FB

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.