Cupcakes – Cream Tea – Mathijs weekend

Good evening everyone <3

Maandag 6 okt.
Vandaag kregen we in de les te horen dat onze groep met “The Maldives” bij International Day had gewonnen. Iedereen was natuurlijk super blij met dit nieuws en ik was heel trots op onze klas. Als prijs kregen we een Cream Tea ergens in een café in Oxford. Nou dat was natuurlijk toppie om te horen!

Woensdag 8 okt.
Vandaag was weer een lang lesdagje tot half 7. Ik vind alle lessen wel erg leuk en nuttig. Nu na zo’n lange tijd hier te zijn, merk je eigenlijk helemaal niet zo dat je iedere dag Engels praat, het is al heel normaal geworden. Op het activiteiten schema stond dat je deze avond cupcakes kon gaan versieren. Nou daar had ik natuurlijk wel zin in. Ik had de dagen daarvoor al aan het personeel gevraagd of je je daarvoor moest opgeven, maar ze vertelde me dat ik gewoon moest opdagen om 8 uur in de kantine. Nou je ziet het al aankomen, dat ging dus mis. WANTTTT, om 8 uur stond er echt een groep van 35 mensen in de kantine die allemaal cupcakes wilde gaan versieren. Ergens voelde ik al dat dit niet helemaal goed zou gaan, want ze zouden vast niet voorbereid zijn op zo’n grote groep. Er was nog niemand van de organisatie dus we moesten nog even een tijdje langer wachten. Toen kwam er iemand aan met een tasje waarin ik toch echt maar 10 cupcakes zag zitten, ooooo lekker dan. Blijkbaar moest je je dus wel inschrijven voor deze activiteit. Maar ik ging het toch even bij de leiding melden dat dit toch wel een beetje vreemd was aangezien ik echt twee keer heb gevraagd of je je niet moest inschrijven. Blijkbaar was er iets misgegaan. Maar toen de begeleider van de cupcakes versieren zei dat er nog twee plekjes over waren, gingen ik en een vriendin (van al die mensjes die daar stonden) vlug achter de begeleider aan zodat wij mee konden. Hoppa! Okay, dat cupcake versieren stelde uiteindelijk echt helemaal niets voor. De cupcake was van de Engelse Euroshopper en te klein en de spullen die we hadden om ze te versieren waren echt heel krek, Vera de cupcake expert is betere materialen gewend haha. Maar ik had zeker veel lol met m’n vriendin om de groep die bij ons zat de cupcakes te versieren.

Donderdag 9 okt.
Happy Birthday to my sweetest Annemiek! ^^
Vandaag gingen we tijdens de lestijd in de middag naar Oxford toe voor onze Cream Tea met de klas. Altijd goed en beter dan les haha. We gingen naar een heel leuk cafeetje vlak bij de Radcliff Camera. Daar zaten we dan gezellie met de hele klas. We kregen allemaal een heerlijke verse scone met clotted cream en jam en natuurlijk thee erbij. Nom nom!
Dat hadden we zeker verdiend!

Vrijdag 10 okt.
Tijdens de les gingen we een dag bespreken voor de toets die we volgende week moeten maken om in een klas te komen met een hoger niveau. De datum die de lerares in gedachten had was 16 oktober… Lekker dan dat is op mijn verjaardag en dan wil ik graag m’n moeder en m’n zusjes ontvangen die dan naar Oxford komen. Ik vroeg aan de lerares of het ook op een andere dag kon. Toen ze zei dat het ook aankomende maandag kon vroeg ik de klas om de toets alsjeblieft op deze dag te maken omdat ik jarig ben op donderdag. De klas vond het prima om de toets maandag te maken en dat vond ik super lief van ze. Verjaardags cadeau van de klas haha. Ik was de hele dag al heel erg blij want m’n lieve vriendje Mathijs zou in de avond aankomen om dit weekend bij mij in Oxford te zijn. Helaas was zijn vlucht vertraagd en moest ik nog weer eventjes wat langer wachten, maar iets na etenstijd kwam hij dan ook echt aan hier in het city centre van Oxford. Oooo wat was ik blij ^^ We gingen gelijk naar een pub waar ik ook met m’n friends vaak heen ga, om daar nog even wat avond te eten en een biertje te drinken. We verbleven samen in een B&B aan de rand van Oxford. Was ook een hele ervaring om eens in een B&B te overnachten, had ik nog nooit gedaan.

Zaterdag 11 okt.
Tring Tring, daar ging de wekker al om half 8 op zaterdag ochtend. We moesten er alweer uit, want om 9 uur moesten we onze kamer uit zijn van de eigenaar. En daar gingen we dan, Oxford verkennen! Het was super leuk om Mathijs alle plekken te laten zien van “mijn stad” als het ware. Allereerst liepen we naar Headington, een gebied aan de rand van Oxford, opweg naar de campus. Hier heb je echt iets heel raars, er is hier namelijk een heel normale straat met allemaal huizen en in één huis zit er opeens een haai door het dak heen hahaha ik heb echt geen idee waarom die daar door het dak heen zit. Vervolgens liepen we naar de campus waar ik verblijf en daarna liet ik hem alle eekhoorn parkjes zien. Natuurlijk gingen we ook alle sightseeings hier bekijken die je moet hebben gezien. Als lunch aten we een heerlijke pizza bagel, ja ja je hoort het goed een pizza bagel! We beklommen ook een kerktoren waar je bij de top over heel Oxford kon uitkijken. Hier in Oxford heb je ook de grootste boekenwinkel van de wereld (nouja dat is wat ze mij verteld hebben). Dit is echt een boekenwinkel van 4 etages groot! Als je de film Belle en het Beest van Disney kent, en je dan even die boekenkamer voorstelt, nou zo groot en zoveel boeken heb je daar. Natuurlijk wilde Mathijsje alle boeken meenemen die die zag haha. In de avond gingen we bij een hele leuk burger restaurant eten waar je een echte goede burger kreeg. Het was een top dagje! ^^

Zondag 12 okt.
Vandaag even iets langer uitgeslapen, want we hoefde pas om half 10 de kamer uit. En daar begon ons tweede dagje Oxford. Allereerst gingen we eerst even onze tassen dumpen in mijn kamer op de campus, zodat we niet al die bagage hoefde te dragen. Daarna liepen we naar het city centre waar we in een koffie café waar we wilde ontbijten, maar wat eigenlijk meer brunchen was, want we kregen echt een heel bord vol met eten. We gingen daarna allemaal English Colleges bezoeken. Dit zijn eigenlijk een soort studenten verenigingen met hun eigen campus waar de studenten verblijven en waar ze af en toe lectures volgen. Het is een beetje moeilijk uit te leggen eigenlijk haha. Maar we waren het al snel eens dat we deze campus ook wel in Nederland zouden willen hebben, want de gebouwen waren gewoon prachtig en de omgeving was super mooi. Ook moesten we natuurlijk nog even langs de Fudge Kitchen, want Mathijs moest nog wel even fudge meenemen terug naar Nederland, want daar houdt hij wel van. In deze winkel is de fudge echt te lekker gewoon, want het wordt echt iedere dag vers gemaakt. En je krijgt altijd gratis stukjes om te proeven dus dat is altijd goed haha. Om 5 uur moest ik weer afscheid van hem nemen want hij moest de bus halen om weer helemaal naar London Heathrow Airport te gaan. Nou ik heb nog niet vaak gehuild hier, maar nu moest ik toch echt wel even huilen dat ik weer afscheid van hem moest nemen. Maar we hadden echt een super duper leuk weekend! Ik kan niet wachten tot deze week m’n moeder en m’n zusjes komen voor mijn verjaardag, zodat ik hun ook Oxford kan laten zien! ^^

Kusjes <3

Foto's op Facebook

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.