Toets – B’Day – Familie in Oxford

Hallootjes ^^

Maandag 13 okt.
Tam tam tam! In de les moesten we DE toets maken om te kijken of je een niveau omhoog kon. Tot mijn grote ergernis moesten we deze toets op Ipads maken. Het is helemaal niet fijn om teksten te lezen op een Ipad zonder dat je dingen kunt onderstrepen. We kregen 30 minuten voor de luisteropdrachten, 30 minuten voor de teksten om te lezen en vragen bij te maken en 10 minuten voor het grammatica deel. Nou, ik weet niet, maar die toets representeerde nou niet echt de stof die we behandeld hadden in de les… Dus dat was al lekker krek, maar heb m’n best gedaan om alles zo goed mogelijk in te vullen ook al had ik niet genoeg tijd voor het leesgedeelte. We gaan het zien!

Dinsdag 14 okt.
Vandaag moesten we onze presentatie houden over een plek in Oxford die we het leukste vonden toen we ooit, lang geleden, een tour door Oxford hadden. Ik had zelf voor het Ashmolean museum gekozen. Dus ik had een leuke powerpoint gemaakt met veel selfies van toen ik in het museum was. Dat vond iedereen natuurlijk al leuk om te zien en ik hou van presenteren dus dat ging helemaal goed :) Ik had ook aan een mede student gevraagd of die het met mijn camera wilde filmen zodat ik het later ook nog aan jullie kan laten zien ^^. Na de presentaties kregen we te horen of we de toets hadden gehaald van gister en of we een niveau omhoog waren gegaan. En ja hoor, ik ben level up! Van C1.1 naar C1.2 whoop whoop. Aan het eind van de middag kocht ik al wat chocolade-uitdeel-dingentjes voor m’n verjaardag.

Woensdag 15 okt.
Weer een normaal schooldagje. We deden een soort “Vocabulary + Dictionary quiz” in de les waarbij we in teams allerlei vragen moesten beantwoorden met behulp van het Engelse woordenboek. Aan het eind van de les moesten we dit dan inleveren zodat we op donderdag in de les alles zouden kunnen nakijken en het groepje met de meeste punten een prijsje verdiend. In de ochtend had ik al een heel aantal cupcakes gekocht en versiering en icing zodat ik de cupcakes morgen ochtend mooi kon maken om uit te delen aan m’n friends.

Donderdag 16 oktober!!!!
Whoop whoop! It’s my birthday! ^^ 20!
Ja ja, en dan ben je opeens jarig in het buitenland, dat is toch best een gek gevoel. Maarrr ik heb er een hele leuke verjaardag van gemaakt hier in Oxford. Allereerst ging ik natuurlijk alweer vroeg opstaan ( ja ja m’n wekker stond gewoon om kwart over zeven) en zag ik op mijn bureau een hele leuke tekening met een muffin liggen voor m’n verjaardag van m’n Chileense kamergenoot. Super leuk, de dag begon al goed! Daarna verzamelde ik al m’n cupcake frut en ging naar de kantine om alles voor te bereiden. Natuurlijk waren deze cupcakes lang niet zo goed als de cupcakes die m’n mama altijd maakt, maar je moet toch iets hier haha. Vervolgens kwamen m’n vriendinnen die lekker met mij de cupcakes gingen opknagen en sommige hadden zelfs nog een cadeautje voor me. Toen begon de les in de lecture room bijna en ik had nog cupcakes over. Dus ik een dienblad uit de kantine lenen en de cupcakes daarop geplaatst en nog even de laatste cupcakes uitgedeeld aan random mensen (100 mensen in de lecture room). Die waren snel weg haha. Op het bord van de activiteiten van de dag stond ook mijn naam van degene die jarig was vandaag, leuk leuk! In de Vocabulary les had ons groepje ook nog eens gewonnen met de dictionary quiz en kregen we allemaal nog een chocolaatje van de leraar, altijd leuk! Ook werd er in iedere les voor me gezongen dus ik voelde me zeker jarig vandaag ^^ In m’n mentor klas deelde ik vervolgens nog wat chocola uit waar iedereen natuurlijk blij mee was. Daarna rende ik naar m’n kamer om vlug wat dingetjes in te pakken want m’n lieve zusjes en m’n moeder waren aangekomen in de B&B in Oxford. Net voordat ik de kamer uit wilde lopen kwam m’n Franse kamergenoot nog naar me toe om een kaartje en een cadeautje te geven. Super lieve kamergenoten heb ik toch! En toen ren ren ren naar buiten toe met een propvolle tas naar de B&B lopen. Halverwege de route werd ik al door m’n zusjes opgevangen. En wat was het leuk om die zo op je verjaardag te zien! Dus hoppa allemaal de kamer in en cadeautjes van het thuisfront uitpakken. Helaas was papa er niet bij en dan merk je wel dat de familie toch niet helemaal compleet is en ik hem ook heel veel mis. Maar gelukkig had hij nog wel even leuk gebeld voor m’n Bday. Toen gingen we met z’n vieren in de bus op weg naar de city centre. Daar gingen we avond eten bij Jamie’s Italian. Nom nom pasta c: Een top verjaardag!

Vrijdag 17 okt.
Het leuke was, was dat ik ook samen met m’n zusjes en moeder in de B&B kon slapen. Zo was ik de hele tijd bij hen en dat was heel fijn. Dus vroeg op vandaag om allereerst een grote koffer vol met kleding voor mij in m’n kamer op de campus te dumpen. En ook nog een kleine trolley vol met eten en andere spulletjes (pepernoten! stroopwafels, wastabletten, kauwgom etc.). Toen we de campus op kwamen kregen ze alle drie een visitor pas en mochten ze mee de campus op. Natuurlijk meteen naar m’n kamer om mijn eigen hoekje te laten zien. Daarna alles zoveel mogelijk in m’n kleine kast gepropt en daarna gingen we er weer vandoor om naar het centrum van Oxford te gaan. Hier heb ik ze alle hotspots van Oxford laten zien. En we hebben natuurlijk al een beetje geshopt vandaag. We gingen al vroeg avond eten want na het eten gingen we naar de film Mazerunner. Was een erg leuke film!

Zaterdag 18 okt.
Vandaag was een echt shop dagje! Allemaal leuke dingetjes gekocht die ik nog niet had haha. Met m’n moeder ook de hele Marks and Spencers doorgespit om 1 jas die op een paspop zat te vinden. Uiteindelijk werd de jas van de paspop gerukt, want we wilde per se die jas! Haha. In de avond lekker gegeten bij Jamie’s Pizzeria waar we een heerlijke pizza hebben gegeten waar m’n moeder het nog steeds over heeft zo lekker vond ze de pizza.

Zondag 19 okt.
Mwep.. Alle koffers waren weer ingepakt en m’n moeder en zusjes gingen er weer vandoor. Nog even gezellie koffie gedronken met z’n alle bij de Starbucks en daarna naar de halte gelopen waar de bus naar de airport ging. Ik hou gewoon niet van afscheid nemen en een paar traantjes kon ik dan ook niet inhouden. Maar ik heb het echt super duper leuk gehad met ze en ik ben erg blij dat ze er waren ^^. Toen liep ik weer terug naar de campus waar ik al m’n 100 nieuwe spulletjes even ergens ging stallen in m’n kamer. Vervolgens bedacht ik me dat ik nog een was in de wasmachine wilde doen, want had tot nu toe alles op de hand gedaan en dat is toch best wel een pokke werk. Dus ik met m’n wasmand naar het washok. Daar stonden vier wasmachines, waarvan de twee rechter al bezet waren. Dus ik dacht, laat ik slim doen, en de aller linkste pakken zodat je niet in de war kan raken welke van jou is, want er zit nog een lege tussen. Dus hoppa dat ding aan en volgens de timer over 30 minuten weer terug komen. Ja je voelt het al ergens aankomen…. Ik na 30 minuten weer terug naar dat hok en wat zie ik daar, mijn wasmachine waar ik m’n kleding in had gedaan is leeg! OOOOO NEEEE! Dat heb ik weer dacht ik. Het stomme was ook, dat die andere twee wasmachines al klaar waren en nog vol lagen en die van mij moest nog 2 minuten, maar de kleding was er al uitgehaald. Wie doet nou zoiets??? Nou dus ik naar de receptie om te melden dat iemand per ongeluk m’n kleding heeft meegenomen uit de wasmachine. Krijg ik van dat mensjes achter de balie te horen of er belangrijke dingen bij zaten.. Belangrijke dingen?! Al m’n kleding is belangrijk! Haha ^^ Vervolgens zei ze dat ik diegene maar even moest gaan zoeken op de campus… Ja hoe dan?! Er zitten hier 1000 leerlingen (serieus 1000) op de campus, moet ik even op alle deuren kloppen om te vragen of iemand m’n kleding heeft. Nou daar had ik dus niks aan. Ik zei dat ik m’n kamernummer kon geven, dat dat veel effectiever was als iemand dan langs kwam en niet wist wat hij/zij er mee moest. Ik besloot om na 20 minuten nog eens terug te gaan naar het washok om te kijken of iemand m’n kleding misschien had terug gebracht. En ja hoor! Daar lag m’n kleding opeens weer in de wasmachine met een open deur. Ik alles gecheckt, maar alles was er nog en ik was weer super blij dat ik het terug had. Ja ja, je beleeft hier nog eens iets op die campus haha.

Kusjes!

Vera
B'Day Girl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.