Londen – Pompoenen – Halloween party

Heey heey <3

Wat gaan de daagjes toch weer snel voorbij. Ik zit hier nu al gewoon 2 maandjes! En wat heb ik het hier nog steeds super leuk ^^

Maandag 20 okt.
Vandaag ging de tweede periode van 6 weken beginnen. Dat betekende dat m’n rooster anders zou zijn en dat ik nieuwe leraren kreeg. Gelukkig was m’n schoolrooster nog precies hetzelfde, alleen de leraren die de vakken geven zijn veranderd. Dus mijn nieuwe C1.2 leraar heet James Couling en hij is heel aardig en geeft goed les. Ook kreeg ik vandaag EINDELIJK m’n huiswerk terug, de film review, die ik echt zo’n anderhalve maand geleden had gemaakt bij m’n vorige leraar. Ik had het heel goed gemaakt en had maar paar kleine foutjes, happy me c:

Dinsdag 21 okt.
Ik maak iedere dag altijd zelf m’n lunch om mee naar school te nemen, want dat vind ik gewoon veel handiger en is goedkoper. Nou hebben wij hier een ijskast in een klein keukentje staan die voor zo’n 8 kamers bedoeld is. De ijskast is al helemaal volgepropt en iedereen heeft op al z’n etentjes en drinken hun naam gezet. Ik had bijvoorbeeld kaasplakjes in de ijskast gelegd zodat ik dat op m’n brood kon doen. Natuurlijk had ik hier met grote letters mijn naam opgeschreven. En ja ja, je hoort het al aankomen, natuurlijk toen ik deze dag weer naar de ijskast ging om een plakje van m’n kaas te pakken, zag ik dat er in plaats van 10 plakjes er nog maar 3 in zaten. Dussss, ja, iemand had even geen beleg en heeft toen mijn beleg maar gewoon genomen. Lekker dan… Nouja het is maar kaas, maar toch niet heel leukjes. Maar vond het ook wel grappig, want hoort wel beetje bij zo’n studenten achtig leventje haha. In de avond ging ik nog gezellig met wat vriendinnen naar de pub toe.

Zaterdag 25 okt.
Tring tring! Daar ging m’n wekker alweer om kwart over 7. Nee niks geen uitslapen, want vandaag ging ik naar Londen! Ik had om 8 uur bij de bus afgesproken samen met m’n vriendin. Gelukkig kwam de bus al heel snel en duurde het tripje iets korter dan anderhalf uur. En daar waren we dan, bij Marble Arch, op weg naar Oxford Street. En natuurlijk eerst even langs de Starbucks voordat ons shopdagje kon beginnen. We begonnen bij de Primark, waar ik nog even iets kocht voor m’n Halloween outfit. Daarna liepen we door Oxford Street heen en kwamen we lang het Selfridges warenhuis. Jongens jongens wat is dat super groot! En de etalages waren al helemaal in kerstsfeer en zagen eruit alsof er echt een week over 1 etalage was gedaan, en er waren wel 20 etalages! Heel impressive en mooi om te zien c: En toen zijn we nog heel veel winkels in geweest en heb ik leuke cadeautjes al voor kerst gekocht en voor mezelf nog een leuk jurkje bij de Forever 21. We gingen lekker lunchen bij een Italiaans restaurant waar we allebei een heerlijke pizza kregen, nom nom ^^ En om half 6 gingen we weer terug en na anderhalf uur waren we dan weer terug bij de campus. Een top shop dagje! En ik kon lekker nog wat langer slapen deze avond, want de klok ging achteruit in de nacht, helemaal goed.

Dinsdag 28 okt.
Deze week stond in het teken van Halloween, ook wel de Halloweek genoemd. Zo had de school iedere dag wel een activiteit in dit thema georganiseerd. Vandaag zou er pumpkin carven zijn. Dit wilde ik natuurlijk heel graag doen, want ja wanneer ga je ooit thuis zo’n pompoen helemaal uitschrapen en een gezicht in maken, never dus. Maar ik wist gewoon dat je je moest inschrijven voor deze activiteit ook al stond dat nergens echt aangegeven. Dus toen ik dinsdag ochtend naar de activity desk liep was er gelukkig nog een plekje voor me vrij, want er mochten maar 20 mensen aan mee doen en ik was daar één van! Ik voelde me helemaal alsof ik het gouden ticket had gevonden van Willy Wonka ofzo. Voornamelijk omdat er in de avond, om 8 uur begon het pumpkin carven, een hele rij nog stond bij de pompoenen voor als er mensen waren die toch niet wilde en de reserves mee konden doen. Maar dat was best dom, want je weet dat iedereen het heel graag wil doen dus die reserves konden echt niet meedoen helaas voor hen. Er stonden twee winkelwagentjes vol met grote pompoenen waar je zelf eentje mocht uitkiezen. Ik dacht, okay nu krijgen we vast de goede equipment om die pompoen helemaal te legen en om in te snijden. Maar nee hoor, haha we kregen gewoon een mes en een lepel uit de kantine die we ook gebruiken om mee te eten, toppie. Dus ik dat mes erin steken en maar beetje proberen erin te snijden. Natuurlijk wilde ik niet een standaard gezicht maken met driehoek ogen en allemaal engheid, maar ik wilde een lieve pompoen maken met hartjes ogen ^^ Het duurde twee uur, maar het was super leuk om te doen en ik vind het eindresultaat best goed gelukt.

Woensdag 29 okt.
Happy Birthday to my mom! ^^ Love you so much!
Vandaag kon je insecten proeven tijdens de pauze voor de Halloween week. Maarrrr dat ging ik eventjes niet doen. Ik heb er wel naar gekeken en foto van gemaakt, maar never ever ga ik een worm eten of een gedroogde sprinkhaan beest. Yak.

Donderdag 30 okt.
In de ochtend had ik weer een lecture in de lecture room. Dit keer was het niet zomaar een presentatie, het was een misdaad die we moesten oplossen. De organisatie had voor de Halloween week een soort Cluedo achtige lecture gemaakt. We kregen een filmpje te zien van dat één van de leraren van EF was vermoord en we moesten uitzoeken wie de moordenaar was door door de school heen te lopen en leraren te interviewen. Ook waren er 10 aanwijzingen door de school verspreid, van bloed voetsporen tot geheime briefjes. Het was heel cute dat ze zoiets hadden georganiseerd en vooral dat echt meer dan 10 leraren eraan meededen, die een heel script blijkbaar hadden geleerd van wat ze wel en niet tegen ons mochten zeggen. Na alles te hebben opgeschreven van wat de leraren en de aanwijzingen zeiden werden we er niet echt wijzer van omdat iedereen echt een andere verdachte zei, maar we hadden wel een idee van wie het zou kunnen zijn. Omdat iedere klas deze lecture zou krijgen, kregen we de oplossing pas vrijdag middag te weten.
Tijdens onze andere les gingen we the Apprentice na doen. Onze leraar was Lord Sugar en wij waren de kandidaten die snoepjes aan mensen in school moesten gaan “verkopen”, door hen iets leuks te laten doen zoals een dansje, een grap, gekke gezichten, een toneelstukje, etc. Dit moesten we dan filmen met de Ipads en degene met de langste tijd per filmpje verdiende dan zogenaamd heel veel geldjes per minuut. Het was nog een hele opgave om met m’n hele team die snoepjes weg te krijgen, want mensen vonden het maar raar dat ze er iets voor moesten doen. Iedereen wil gewoon iets krijgen en er geen moeite voor doen blijkt maar weer haha. Maar we hadden uiteindelijk wel hele leuke filmpjes, leraren die de salsa gingen dansen samen voor een halve minuut, iemand die een mop vertelde en een leraar die zichzelf ging verkleden met een pompoen op z’n hoofd. Na een half uur weer terug te zijn in de “boardroom”, oftewel de klas, ging onze leraar beslissen wie er had gewonnen. En helaasjes had ons team net niet gewonnen. Maar het was super leuk om te doen!
In de avond was het dan zover, DE grote Halloween party in Londen! Iedereen ging zich verkleden en met 3 EF bussen vol gingen we opweg naar Londen. Iedereen was super leuk verkleed als vampier, skelet, duivel, piraat, matroos, dode bruid, kat, heks, storm trooper van Star Wars, the Joker van Batman, en Veraatje als…… Engel ^^ Ik ga niet verkleed als iets engs als ik dat niet leuk vind, ik was gewoon het “lieve” in al die engheid, was helemaal leuk. Dus na anderhalf uur in de bus te hebben gezeten waren we eindelijk bij de super grote club in Londen. De party was echt super! Er waren ook allemaal andere mensen van EF uit Londen, Cambridge, Brighton, Eastbourne en Bournemouth. Eén grote EF groep bij elkaar. Het begon om 10:00 en om 03:15 gingen we weer terug naar de bus weer terug naar Oxford. Rond 05:00 waren we weer terug en hadden we nog zo’n 2 uur om te slapen want de volgende dag begon onze les gewoon weer om 08:45 haha. Dikke pret!

Vrijdag 31 okt.
Ik weet niet hoe, maar ik voelde me in de ochtend nog best wel heel actief ondanks dat ik zo weinig had geslapen. Dus weer op naar m’n lessen! En vandaag tijdens de echte Halloween dag, moest je verkleed naar school. Natuurlijk doen de meeste dit niet, omdat.. ja geen idee waarom niet eigenlijk, dus ik ging hoppa weer in m'n engel outfit. Ik had deze week een kaart gekocht voor onze general English leraar zijn verjaardag voor zaterdag. Ik liet iedereen de kaart tekenen en we schreven alle felicitaties in verschillende talen van onze klas op. Hij had ook ooit in de klas gezegd dat hij van chocolade met sinaasappel erin hield dus kocht ik ook nog een sinaasappel chocolade reep. Dus tijdens de tweede les van de dag gaven we deze kaart en reep en hij was super blij. We zijn z’n favoriete klas. En hij had ooit beloofd om brownies voor ons mee te nemen en vandaag was die dag. Dus wij met z’n alle nom nom zijn gebakken brownies opeten, waren super gelukt. Tijdens de pauze kregen we te horen wie de misdaad van de lecture had gedaan. Helaas had ik het niet goed geraden, maar ach, was leuk om te doen. Na de lunch begon ik wel te merken dat ik toch beetje moe was van de party en ging ik na m’n lessen nog beetje relaxen in m’n kamer en in de avond lekker vroeg naar bed gegaan.

Lots of hugs <3

Vera

IMG_9941

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.