Windsor Castle – Etentjes – Familie in Oxford

Hallootjes <3

Nog maar twee weekjes te gaan en dan kom ik alweer naar huisje toe voor de kerst! Wat ging dat toch snel zeg.

Dinsdag 18 nov.
Vandaag wilde ik samen met m’n vriendinnen naar The Bear pub voor een pubquiz die daar zou worden gehouden. We waren er al eens eerder langs geweest maar toen waren we echt veel te laat en kwamen we er niet meer in. Het leuke van deze pub is, is dat het volgens mij DE of één van de oudste pubs van Oxford is. Vroeger gingen studenten hier naartoe als ze afgestudeerd waren en als ze dan de helft van hun stropdas afknipte en die inleverde bij de barman dan kregen ze een halve pint. Dus wij op de website kijken, zagen we dat de pubquiz om half 9 zou beginnen. We wilde er vroeg naartoe gaan zodat we sowieso een plekje hadden. Om kwart voor 8 stonden we daar voor de deur en was de hele pub al helemaal vol! Lekker dan…. We liepen er wel even naar binnen om te kijken hoe het eruit zag en het was leuk om de hele collectie van afgeknipte stropdassen te zien. En toen vlug er weer uit want het was veel te druk voor zo’n kleine ruimte. Toen gingen we opzoek naar een andere pub. We wilde heel graag naar een nieuwe pub, omdat we vaak naar dezelfde gaan en je wil ook wel eens wat andere zien in Oxford. Helaas waren veel pubs op dinsdag niet “gezellig” vol, maar zaten er alleen wat oude mannetjes. Ja daar gaan we dus niet heen haha. Opweg naar onze oude vertrouwde pub kwamen we O’neils tegen, een Ierse pub. Deze zag er leuk en gezellie uit dus daar gingen we leuk naar binnen. Allemaal een drankje besteld en toen ging ik op m’n mobiel zoeken naar de kerstquiz die ik ooit had gemaakt, zodat ik die kon voorlezen, zodat we toch nog een soort pubquiz avond hadden. Was super gezellig!

Donderdag 20 nov.
Onze general English teacher was deze week op vakantie, dus hadden we een andere leraar op donderdag en vrijdag. We moesten voor deze nieuwe leraar een essay schrijven over literacy en illiteracy. Ik had er best wat tijd aan besteed dus ik was benieuwd wat ik volgende week hiervoor als feedback zou krijgen.
Deze week stond ook in het teken van Movember ( ook wel No Shave November ). Er werd een wedstrijd gehouden welke jongen de beste baard/snor had laten staan voor deze maand. Je kreeg foto’s te zien en kon stemmen op wie jij het best vond. Ik heb geen idee wie er uiteindelijk heeft gewonnen, want dat is nooit echt gezegd haha. Maar ik kan je wel zeggen dat alle acht de jongens die op de foto’s stonden flinke baardies hadden haha.
Ook was er weer een foto hokje waar je even zelf ook een moustache kon op doen. Dus even nog met wat vriendinnen een grappige foto gemaakt.

Zaterdag 22 nov.
Tam tam! Vandaag ging ik naar Windsor Castle! Dit is HET kasteel-achtig zomerhuis van de koninklijke familie. Na een uurtje in de bus te hebben gezeten kwamen we in het schattige plaatsje Windsor aan. De vlag hing uit bovenop het kasteel, en dat zou betekenen dat de koningin dus zelf ook in dat kasteel zat op dat moment. Dusssss ik ging natuurlijk de hele tijd kijken of ik iemand kon spotten achter de raampjes. We kregen bij de ingang een audio-tour, zodat je bij iedere kamer die je binnenkwam iets te horen kreeg. Het was prachtig om daar rond te lopen. Ik voelde me al helemaal prinses Vera ^^ haha. Prachtige gedetailleerde versieringen, meubels, wapens, schilderijen, allemaal prachtigheid. Helaas mocht je geen videobeelden of foto’s maken binnen en was er in iedere kamer een bewaker die zodra je je camera tevoorschijn haalde je meteen aan kwam spreken. Dus dat was wel jammertjes, maar toch heb ik badass twee kleine filmpjes kunnen maken en stiekem wat foto’s gemaakt hihi c: Na een paar uutjes daar te hebben rondgelopen gingen we Windsor zelf in. Het was al helemaal versierd met kerst dingen en je kreeg al helemaal zin in kerst. Helaas regende het wel veel deze dag dus liepen we bijna de hele tijd met onze paraplu. Dus gewoon leuk in de winkels gekeken en ergens in een cafeetje chocolademelk gedronken, helemaal goed.

Zondag 23 nov.
Gucci! Koekè! Liefste Lautje! Your B’Day! Alweer 14 c: Lief zusje van mij!
Vandaag gewoon beetje de basis dingen gedaan. Boodschappen en m’n was weer gedaan. Beetje geleerd en m’n kamer opgeruimd. Prima rustig zondagje.

Maandag 24 nov.
Vandaag hadden we ook nog even een andere leraar, want onze echte leraar zou deze middag weer terug komen. Dus toen we om kwart voor negen de les binnenkwamen zei de leraar die we toen hadden dat we de volgende les onze Level-up toets hadden. Oooo dat wisten we eventjes niet, want we dachten dat we hem op donderdag zouden hebben. Dus iedereen weer in rep en roer haha. Maar gelukkig wilde deze leraar ons graag helpen om deze eerste les ons voor te bereiden op de toets. Want je krijgt gewoon heel weinig tijd voor alle onderdelen en je maakt de toets op een I-pad. Ja dat is ook nog echt één van de grootste nadelen. Echt met veel dingen is een I-pad goed, maar niet om een toets op te maken waar je niets op kunt schrijven. Maar we hadden wat goede tips gekregen van deze leraar waardoor de toets voor m’n gevoel nog weer beter ging dan de vorige keer.
We hadden weer een kort dagje vandaag, waardoor we in de middag leuk naar de film konden gaan. We gingen naar The Hunger Games: Mockingjay. Een goede film en zeker als je het boek hebt gelezen. Het lijkt er super erg op, maar je moet de film niet vergelijken met de vorige twee anders vind je het misschien niet echt geweldig.

Donderdag 27 nov. + Vrijdag 28 nov.
In de les kregen we te horen dat we allemaal waren geslaagd voor de toets en dat we naar het volgende niveau C1.3 gingen. Blij blij ^^. Daarna gingen we na school met een groepje friends naar Jamie’s Italian uit eten. Dit was het laatste etentje van een vriendin die volgende week weg zou gaan, weer terug naar Nederland. Heerlijk pasta gegeten en veel gezelligheid.
De volgende dag kregen we onze essay's terug. Ik had een A+!! Whoop whoop! En super goed en leuk comentaar, dus ik was erg blij. Na school ging ik weer uit eten met een clubje friends, alleen dan nu bij een burger restaurant. Dit was voor één van m’n beste vriendinnen die deze zondag zou vertrekken naar EF Cambridge. Ook hier hebben we heerlijk gegeten. En na het eten nog even een drankje gedronken bij onze vaste pub.

Zaterdag 29 nov.
Yeeeei vandaag kwamen mama en Annette naar Oxford toe! Rond lunchtijd waren ze in het centrum van Oxford waar ik ze natuurlijk op stond te wachten. Meteen doken we ergens een restaurant in om lekker te lunchen. Daarna kon de sightseeing tour beginnen. We gingen naar één van de vele colleges hier in Oxford, Magdalen College. Dit vond ik zelf een hele mooie, want je kon hier echt de hele ‘campus’ bekijken en er waren ook herten voor mama bij haha. Natuurlijk ook even alle typische Oxford gebouwen laten zien. Daarna lekker een thee tijd gehouden en vervolgens meteen naar Jamie’s Pizzeria gegaan. En daar weer nom nom pizza gegeten. Ook gingen we nog leuk naar mijn vaste pub een drankje drinken. Zo konden ze allebei even zien waar ik altijd zit. Was echt een super leuk dagje en heel fijn om beide weer even te zien! ^^

Zondag 30 nov.
Weer vroeg op vandaag, want in de ochtend ging één van m’n goede friends weg van EF Oxford. We hielpen haar met al haar bagage en gingen nog even leuk samen ontbijten. Ik had wat pepernoten in een zakje gedaan, zodat ze ook op 5 december even wat pepernoten kan knagen. Toen kwam haar taxi en ging ze opweg naar EF Cambridge. Het was heel gek om gedag te zeggen.. Gelukkig komt ze volgende week weer terug om de rest van haar spulletjes op te halen, want ze had echt teveel mee haha. En we hebben nu al een plan om met een aantal meiden af te spreken in Amsterdam in de zomervakantie.

Ben bijna weer thuis en heb super veel zin in kerst!

Xoxo

Vera
IMG_0427

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.