Ziekenhuis – Sightseeing in Oxford – Mathijs weekend

Hi hi ^^
De daagjes gaan zo snel, ik vergeet gewoon op m’n blog te schrijven haha. Maar ik probeer hem nu om de twee weken bij te houden c: so don’t worry.

Zaterdag 1 nov.
Vandaag was een beetje een rare ochtend. Ik werd door mijn vriendin gebeld dat haar host mother opeens naar het ziekenhuis was gebracht en dat zij daar helemaal alleen in het huis was achtergebleven. Ze trof haar host mother namelijk onder het bloed aan in haar bed. Horror! Ze kwam direct met de taxi naar de campus waar ik haar even ging troosten, want ze was best wel geschrokken. Ze kreeg gelukkig een kamer op de campus en zou na het weekend te horen krijgen hoe het ging met haar host mother. Voor de rest van de dag bij haar gebleven en een beetje uitgerust.

Zondag 2 nov.
Ik ging samen met mijn vriendin aan de receptie vragen of er al nieuws was vanuit het ziekenhuis hoe het ging met de host mother. Maar helaas wisten zij helemaal niks en kregen ze maandag pas iets te horen. Natuurlijk wil je weten hoe het gaat, dus aan de receptie hadden we even niets. Toen besloten we om gewoon zelf naar het ziekenhuis te gaan lopen om te kijken of we tijdens de bezoekuren misschien even konden kijken hoe het met haar ging. Dus tam tam, daar gingen we dan, op naar het ziekenhuis! Had niet gedacht dat ik daar ooit heen zou gaan hier in Oxford, maar zo zie je maar weer, ik maak gewoon van alles mee haha. Toen we aankwamen in het ziekenhuis kregen we te horen op welke afdeling ze lag en konden we haar bezoeken. Ik liet m’n vriendin zelf even naar haar toegaan en ik wachtte op de gang. Ze was zo blij om haar te zien, want ze maakte zich erg veel zorgen over waar ze nu was en wat ze moest. Het werd niet helemaal duidelijk wat ze nu precies had, maar er was ergens een verstopping binnen in haar lichaam en ze had te veel bloed verloren, maar het ging wel goed met haar. Daarna liepen we weer terug naar de campus en we waren blij dat we zelf het initiatief hadden genomen om te checken hoe het met haar ging. Wat een weekend!

Dinsdag 4 nov.
Gewoon weer een normaal schooldagje met interessante en leuke lessen. In de avond ging ik samen met m’n vriendin uit eten om even alle stress van het weekend te vergeten. We gingen naar een Italiaans restaurant en het was super lekker! ^^

Vrijdag 7 nov.
Vandaag gingen we met één van de lessen de documentaire Blackfish kijken. Dit is een documentaire over orka’s in SeaWorld. Het laat echt even de realiteit zien over hoe er met deze dieren wordt omgegaan en dat als er een ongeluk gebeurd met één van de trainers doordat die door een orka wordt gepakt, dit wordt verzwegen en ontkend door SeaWorld. Zeker een aanrader als je denkt hierheen te willen gaan, of gewoon zeker goed om een keer te zien!
In de avond ging ik samen met m’n vriendinnen eerst gezellig naar de pub en daarna leuk naar de club. Was een hele gezellige avond!

Maandag 10 nov.
We hadden weer een kort schooldagje vandaag en waren alweer uit om half 12. Ik had met m’n vriendinnen Celine en Eva afgesproken om naar de Botanic Garden en Christ Church te gaan. Echt van die sightseeing dingen in Oxford die je nog moet hebben gezien als je hier bent. Dus tam tam tam, daar gingen we dan. Het zonnetje scheen met een paar wolkjes dus het was een prima dagje. Eerst naar de Botanic Garden, waar je ongeveer 3 miljoen planten te zien krijgt. Natuurlijk ken je er zelf maar één of twee, en waren alle mooie bloemen al weg van het voorjaar, maarrrr dat maakte niet uit, we wilde het gewoon graag nog even zien. Dus na wat foto’s te hebben genomen van de plantjes en de lokale eenden en eekhoorns gingen we weer verder opweg naar Christ Church. De reden waarom mensen graag Christ Church willen bezoeken is omdat er twee kamers zijn die werden gebruikt voor de opnames van de films van Harry Potter. Zo is de eetkamer en de trappenzaal in deze kerk gefilmd. Dat wil je dus wel eventjes zien! Dus wij daarheen, staat daar een bord: Helaasjes, the great hall ( kortom de eetkamer en de trappenzaal) wordt gerenoveerd en is dicht…. Lekker dan! Maar okay, niet getreurd, We gingen er gewoon heen, want dat hele Christ Church was ook leuk om te zien en die hele sfeer is gewoon al Harry Potter achtig haha. Kortom, een heel gezellig dagje met de meiden.

Donderdag 13 nov.
Happy Birthday to my sweetest friend Eva! ^^
Vandaag weer een druk schooldagje met in de ochtend wel een interessante lecture van m’n eigen leraar over de rellen in Londen. In de middag ging ik inchecken voor het vliegtuig, want ik zou morgen naar NL gaan naar mijn lieve Mathijsje ^^. In de avond gingen we gezellig uit eten met een meidenclubje voor Eva’s verjaardag. Het eten was weer nom nom nom!

Vrijdag 14 nov.
Yeeeei vandaag ging ik eindelijk weer naar mijn lieve Mathijs toe! Dus hoppa in The Airline bus naar Heathrow en met alleen maar handbagage gewoon naar de gate. O wat ging dat toch snel en wat is dat chill als je alleen maar handbagage hebt. Je hebt gewoon nul rijen. Toen hoppa opstijgen en na al 45 minuten waren we in Amsterdam, lekker snel.
En wie stond daar heel lief in zijn pak ( ja ja dat had ik gevraagd ) te wachten op mij, Mathijsje hihi.
Ook kreeg ik van het thuisfront te horen dat de kaart die ik had gestuurd voor m’n zusjes verjaardag half was verbrand. Ja ja dat hoor je goed, verbrand! Het resultaat zie je op de foto’s. Lekker dan…

Zaterdag 15 nov. en Zondag 16 nov.
Gewoon even een heerlijk weekend gerelaxed samen met Mathijs. Leuk uit eten geweest en gewoon filmpjes gekeken en Catan gespeeld. En dan gaat zo’n weekend gewoon weer veel te snel voorbij en toen moest ik zondag in de avond alweer terug naar Schiphol om weer terug naar Oxford te gaan. Ik hou niet van doei zeggen, maar gelukkig ben ik over iets minder dan 4 weken alweer thuis en dan blijf ik ook gewoon voor 3 weken weer gezellie thuis. Dus na weer 45 minuten in het vliegtuig te hebben gezeten kwam ik weer aan in Engeland. Toen ik rond 11 uur ‘s avonds weer in m’n kamertje op de campus aankwam was het echt een gek gevoel om te bedenken dat ik gewoon een paar uur hiervoor nog in Uithoorn in Nederland stond.

Kortom, het gaat nog helemaal goed met mij en ik vermaak me hier nog prima in Oxford ^^

Kusjes <3

Vera

IMG_0174

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.