Overstroming – Sherlock – Bristol

Hi hi ^^

Hier weer even een blogupdate van de afgelopen weken.

Maandag 5 jan.
Het eerste schooldagje van het nieuwe jaar! Een nieuw rooster, leraren en klasgenoten. De eerste lesdag begon al gelijk goed met twee opvang lessen, want onze leraar was nog op vakantie. Haha hoezo iedereen moet weer terug zijn na de vakantie? En ook lang niet al m’n klasgenoten waren er, want we zaten maar met 7 leerlingen in het klaslokaal. Na de les nog weer even naar het centrum van Oxford gelopen, even weer naar de winkeltjes gekeken.

Zaterdag 10 jan.
Vandaag kwam m’n goede vriendin Céline vanuit EF London naar Oxford toe. Ze kwam nog weer even terug om ons te zien en om gezellig te kletsen over de vakantie en over hoe EF London was. In de avond gingen we toen met z’n alle leuk uit in één van de Oxford clubs. Het was super gezellig om haar weer even te zien en erg gek dat ze hier niet meer in Oxford is. Maar we gaan zeker nog een keer afspreken in de zomervakantie.

Maandag 12 jan.
Weer een kort les dagje vandaag. We zijn druk bezig met het oefenen voor ons Cambridge Advanced Exam die ik in Maart ga maken. M’n leraar en klasgenoten zijn aardig en ik kan het goed met ze vinden. Het is wel gek om niet meer met m’n oude klas te zitten, is toch weer even wennen ook. Na de les ging ik naar Headington toe lopen samen met een vriendin want we hadden een kappers afspraak gemaakt. Tam tam tam! Naar de kapper in Oxford, toch even spannend. Maar het ging super goed en we konden de “kapper taal” goed begrijpen in het Engels. Daarna waren we allebei erg blij met het eindresultaat.

Vrijdag 16 dec.
Na weer een lang schooldagje achter de rug te hebben ging ik na het avond eten even beetje een filmpje op m’n computer kijken. M’n roommate ging even douchen en ik zat achter m’n bureau. Op een gegeven moment hoor ik plok, plok, plok…. Ik kijk naar rechts en wat zie ik daar!!!! De kamer is aan het overstromen met water uit de badkamer! AAAAA! Ik heel hard roepen naar m’n roommate dat ze de douche moet uitzetten, maar ze hoorde me niet. Dus ik over de grote oceaan in onze kamer springen en op de deur bonken. Dat hoorde ze gelukkig wel en ik zei dat ze even moest komen kijken wat er met onze kamer gebeurde. Ik ging vlug een dammetje bouwen met m’n handdoek, zodat het water niet aan mijn kant van de kamer zou komen. Daarna gingen we vlug iemand van de receptie halen om ons te helpen. Die kwam vervolgens met een zwabber aan om al het water op te nemen. Vervolgens ging hij nog handdoeken halen. Twintig minuten later kwam er uiteindelijk een oud vrouwtje met 3 handdoeken en met de tekst: Ja hier zijn drie handdoeken, maar deze mogen niet op de grond worden gelegd, dus die zijn voor jullie zelf….. Ja daar hebben we lekker wat aan! Dus gewoon ja knikken, lachen en zwaaien, de deur dicht doen, en hoppa die handdoeken op de grond. Ja, je maakt wat mee hier in Oxford haha.

Zaterdag 17 dec.
Tuut tuut! Daar ging de wekker alweer vroeg in de ochtend, want we wilden vroeg naar Londen gaan om te shoppen!!!! Want ja ja, in januari is er over SALE! Whoop whoop. Toen we aankwamen gingen we eerst even een ontbijt zoeken en vervolgens gingen we ver ver doorlopen in Oxford Street waar we wat straatjes links en rechts in moesten, want er was een plek waar ik graag heen wilde. Je hebt namelijk de plek in London waar de serie SHERLOCK is opgenomen. En precies daar heb je die deur, de plek waar Sherlock en Watson wonen, met het Speedy’s café ernaast. Dussss even 100 selfies! Haha. Ik was weer blij ^^ Daarna kon het shoppen beginnen! Ons door alle kleding gewroet en uiteindelijk nog allemaal leuke dingen kunnen scoren. Dus was een heerlijk shop dagje in London!

Maandag 19 t/m 23 jan.
De daagjes gaan zo snel voorbij. Iedere dag gewoon leuke, interessante lessen. Veel spreken, schrijven en gewoon alles oefenen wat met het CAE examen te maken heeft. In de avond chillen met friends, filmpje/serie kijken, skypen, pub of gewoon lekker relaxen. Op vrijdag avond ging ik met wat vriendinnen naar de pub om een drankje te drinken. Toen we naar de menukaart keken zagen we allemaal lekkere toetjes…. Dus wat doe je dan? Dan ga je gewoon als enige met z’n alle toetjes eten in de pub! Haha was helemaal leuk en super lekker c:

Zaterdag 24 jan.
Ook deze zaterdag ging de wekker weer vroeg. Want vandaag ging ik met drie friends naar Bristol toe. Ze wilde heel graag hier heen voor de “Street Art” die je daar veel hebt. Ik wilde graag mee om in ieder geval weer leuk een andere stad te hebben gezien. De trip was best lang, want Bristol ligt helemaal in het westen van Engeland, in die knik. Maar uiteindelijk kwamen we om twaalf uur ‘s middags aan en liepen we door alle straten van Bristol. Bristol is een veel grotere stad dan Oxford en is veel minder cute om het zo maar te zeggen. Maar Bristol heeft wel veel grotere winkelcentra ^^ haha. We vonden de street art ook en gingen er meteen 300 foto’s van maken. Was een gezellige dag!

Xoxo

Oxford girl

IMG_1057

IMG_1068

IMG_1198

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.