Sinterklaas – Christmas dinner – Kerstvakantie

Hallo allemaal ^^

Allereerst: Happy New Year! Whoop whoop 2015! Mijn jaartje waarin ik m’n rijbewijs ga halen, het Cambridge Examen ga afleggen en mijn VWO examen ga halen. Kortom genoeg goals om te gaan halen dit jaar c:

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn blog heb bijgehouden. Dit komt vooral omdat de kerstvakantie er bijna aankwam en in die drie weken dat ik in Nederland was had ik gewoon nul tijd om eraan te werken.
Dusss, nu gewoon even een update van de afgelopen maand.

Dinsdag 2 dec.
Happy Birthday to my French roommate Adeline!
M’n kamergenootje was vandaag jarig en ik had een leuke sjaal voor haar gekocht (natuuuuurlijk een sjaaltje haha) en ze was er echt super blij mee. Ze kreeg in de middag een heel pakket van de post waarin allerlei Frans eten zat van haar ouders en die ging ze meteen allemaal aan mij geven om te proeven. “Hierrrr ga deze kaas proeven en deze macaron en dit koekje-achtig-iets-wat-niet-te-knagen-is!” haha.

Vrijdag 5 dec.
Vandaag gingen we met de klas naar het Pit Rivers museum. Het was een super mooi gebouw van binnen en van buiten en er stonden allerlei opgezette dieren binnen en oude stenen van 300 jaar. Ook stonden er een paar dinosaurus skeletten en namaak hoofden van hoe ze eruit zagen…. Ja daar was ik wat minder blij mee, en de meeste mensen zullen wel weten waarom haha. Het museum was gratis voor als je niet naar binnen ging met een grote groep van 20 man. Natuurlijk was onze klas wel groot dus we moesten in kleine groepjes steeds naar binnen gaan. Mijn groepje van 5 meiden ging als eerste naar binnen en we besloten om gewoon even Nederlands te gaan praten zodra we naar binnen liepen, zodat we er toeristisch-achtig uitzagen. Er zat één meisje in ons groepje die geen Nederlander was, maar die kon wel een paar Nederlandse zinnetjes zeggen, dus zei ze gewoon de hele tijd “vind ik leuk, vind ik leuk”.
Tijdens lunchtijd waren we weer terug op school, want we moesten om 2 uur klaar zitten in de lecture room om de HURDLE test te maken. Dit was een drie uur durende toets met een reading, writing en use of English deel om te kijken welk niveau je zou krijgen voor de Cambridge Exam Preparation lessen. Voor mijn gevoel ging de toets best wel heel goed dus daar was ik blij mee.
Na het avond eten ging ik samen met een hele groep meiden naar de Student Lounge om gezamelijk Sinterklaas te vieren en met z’n alle te dobbelen. Mijn moeder had al een grote dobbelsteen vanuit Nederland meegenomen voor me en ik had zelf de regels in het Engels opgeschreven en bedacht, zodat we een leuk spel konden spelen. Alle Nederlanders namen hun pepernoten en Sinterklaas chocolade en snoep mee om dat lekker met z’n alle op te eten. We hadden een super gezellige avond en iedereen had leuke cadeautjes mee.
En alsof de dag nog niet lang genoeg was gingen we na het Sinterklaas vieren ook nog een met z’n alle naar de club toe! Ook in de club een hele leuke avond/nacht gehad!

Zondag 7 dec.
Happy Birthday to my friend Marthe!
Vandaag was een Nederlandse vriendin van mij jarig en gingen we leuk met z’n alle naar een plek toe in het centrum van Oxford voor een high tea. Het was super gezellig en we kregen allemaal drie bordjes vol met lekkere dingetjes, van scones tot cake tot sandwiches.

Woensdag 10 dec.
Nadat we weer klaar waren met onze lessen ging ik met een aantal vriendinnen naar het centrum om daar een afscheidsetentje te hebben voor mijn goede Zwitserse vriendin Celine. Zij zou na de kerstvakantie niet meer terug naar EF Oxford gaan maar naar EF London. We gingen lekker eten bij een Italiaans restaurant, nom nom pizza.

Donderdag 11 dec.
Vandaag zouden we in de kantine van de campus een kerstdiner krijgen. We kregen al de melding dat de kantine gesloten zou zijn tussen 3 en 7. Kortom we verwachtte er heel wat van als je 4 uur nodig hebt om het kerstdiner voor te bereiden. Er stond in de uitnodiging dat je je feestelijk moest aankleden en dat deed Veraatje dan ook. En ja, er waren ook echt mensen die gewoon in hun joggingbroek en sweater naar het kerstdiner gingen…. Dat kan dus niet he.
Toen het tijd was om naar de kantine te gaan voor het kerstdiner zag het er echt super leuk uit! Ze hadden alle tafels super mooi gedekt en iedere tafel had zijn eigen “ober” die het eten kwam langs brengen. Alles werd vers gemaakt, dus het duurde even voordat iedereen ook daadwerkelijk eten voor zich had liggen, maar het was echt super lekker! We hadden allemaal een Christmas cracker op onze tafel liggen. Dit is zo’n soort kartonnen ding met een snoepachtige outlook, waar je aan de uiteinde moet trekken zodat er vervolgens een papieren kroon uitkomt en een klein speeltje en een raadsel. Dit is echt een typisch Engels ding, dus je zag ook de halve zaal zitten met zo’n papieren kroon op hun hoofd, echt super leuk.

Vrijdag 12 dec.
Vandaag was onze laatste lesdag met onze klas en leraar. We besloten om daarom leuk met z’n alle naar het centrum van Oxford te gaan om daar de kerstmarkt te bekijken. Helaas begon het zodra we er waren keihard te regenen.. Er waren ook maar 6 kraampjes op die kerstmarkt dus dat stelde niet zoveel voor en we hadden ingepland dat we er 3 uur zouden spenderen. Haha nou dat was dus veel te veel. Dus voordat we de hele klas kwijt raakte besloten we om gezellig met de hele klas en de leraar om naar een restaurant te gaan om samen te lunchen. Dat was een hele leuke afsluiter van de klas, de leraar en de lessen van het jaar. In de avond ging ik mijn Chileense roommate uitzwaaien, want zei ging samen met een aantal vriendinnen een tour door Europa maken tijdens de kerstvakantie. Ik zou haar na de kerstvakantie ook niet meer zien want ze had besloten om toch niet 6 maanden in Oxford te blijven, maar om de rest van de tijd naar EF Malta te gaan. Ze had als afscheid nog heel leuk voor mijn Franse roommate en ik een cadeautje gekocht. Ze was een leuke en goede roommate en ik zal haar missen!

Zaterdag 13 dec.
Yeeeeei vandaag was de dag dat ik weer naar huisje toe ging, terug naar Nederland. Om leuk de kerst thuis te vieren met m’n familie, vrienden en m’n lieve vriendje. Het was wel heel gek om tegen al m’n friends van de campus hier doei te zeggen en ze voor een lange tijd niet te zien, want je zag elkaar toch wel iedere dag. De reis naar Gatwick en de vlucht verliepen goed en zo rond 9 uur s’avonds kwam ik aan.

Zondag 14 dec. t/m Zaterdag 3 jan.
Ik had drie super geweldige, gezellige en leuke vakantie weken in Nederland. In het begin voelde het best wel gek om weer terug te zijn en moest ik erg wennen aan m’n eigen kamer en alles eromheen. We hebben leuk nog Sinterklaas gevierd toen ik thuis kwam met de familie en weer allemaal prachtige surprises gemaakt. Ook heb ik een leuk kerstdiner gehad met vrienden van m’n oude school. Natuurlijk een super leuke kerst ook gehad met familie en een gezellige oudjaarsdag met vrienden! ^^

Zondag 4 jan.
En dan is opeens de vakantie alweer voorbij! Wat gaat dat toch veel te snel. Maar heb het super naar m’n zin gehad en het is ook zeker weer leuk om weer in Oxford te zijn. Nog maar twee kleine maandjes en dan zit het er alweer op. Dus nog eventjes goed genieten van deze hele experience ^^ Op naar nog meer avonturen!

Xxxxx

Vera

IMG_0657

IMG_0694

IMG_0783

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.