Sneeuw – Graduation party – Laatste week

Hallootjes c:

Ooooooo wat gaat de tijd toch snel voorbij! Mijn laatste week hier in Oxford is aangebroken en ik besef het me nu net weer even dat ik dan echt wegga. Die 6 maanden zijn echt super snel gegaan! Ik heb het hier echt heel erg naar m’n zin gehad en heb van iedere dag weer genoten. Het was een hele ervaring die ik aan iedereen die de kans krijgt om zoiets te doen zal aanraden. Ik heb heel wat leuke, nieuwe, verrassende, gekke avonturen hier beleefd, zoals jullie de afgelopen tijd hebben kunnen gelezen.
Heel erg bedankt voor alle steun van familie en vrienden en voor alle lieve kaartjes die ik hier heb ontvangen!

Woensdag 28 jan. t/m zondag 1 feb.
Het begon steeds kouder te worden in Oxford, en zodra het kouder wordt, wordt ook iedereen gelijk ziek. Het was al een wonder dat ik, Vera met haar niet zo goede weerstand, nog niet echt ziek was geworden. Maar als de halve campus aan het hoesten en verkouden is, dan is het een kwestie van wachten totdat ik het ook kreeg. Dus dikke pret, ik werd ziek! Veel uitrusten en een kruikje in bed en toen ging het vanzelf weer dagje bij dagje beter.

Dinsdag 3 feb.
Happy Birthday to my lovely Céline!
Toen ik vandaag wakker werd en naar buiten liep om te gaan ontbijten, zag ik sneeuw! Tam tam! De eerste sneeuw in Oxford 🙂 Het stelde natuurlijk niet heel veel voor, want het was maar een laagje van 2 centimeter, maar voor sommige studenten hier op de campus was het de eerste keer in hun hele leven dat ze sneeuw zagen. Dus hoppa, allemaal mensen uit landen als Chili die meteen in de sneeuw gingen liggen om een sneeuw engel te maken haha. Na 3 uur was de sneeuw alweer gesmolten..

Donderdag 5 feb.
Vandaag tijdens mijn Reading and Writing les kwamen we erachter dat mijn leraar een eigen bandje heeft. Hij was helemaal trots en ging zijn eerste videoclip natuurlijk meteen aan ons laten zien. Voor degene die het leuk vindt om dit filmpje te bekijken, hier is de Youtube link: http://youtu.be/nNCw1uemnM0
Mijn leraar is degene die je als eerste in het filmpje ziet met een fel gekleurd shirt. Dus hij heeft al een aantal fans haha.
In de pauze ging ik samen met een vriendin naar een pub toe, omdat ze daar hele lekkere pancakes verkochten. Dus wij wilde die wel eventjes proeven. En niets was minder waar, want we kregen heerlijke blue berry pancakes met maple syrup en vanille ijs. Nom nom nom.

Zaterdag 7 feb.
En daar ging de wekker weer om half 7, want vandaag was Westfield dag! Mijn moeder gaat samen met mijn tante ieder jaar naar Londen toe, naar het winkelcentrum Westfield in Stratford, dus ik moest daar ook gewoon een kijkje nemen. Oooo en ik kon daar echt wel wonen, want er waren wel 300 winkels allemaal bij elkaar. Dus heerlijk geshopt!

Zondag 8 feb.
Na lekker een beetje uitgeslapen te hebben ging ik samen met m’n friends naar de city centre om naar een Art fair te gaan. Deze werd gehouden in de town hall van Oxford. De ruimte vond ik eigenlijk al heel erg mooi van zichzelf, want het had van die mooie muur versieringen. Vervolgens liepen we langs alle schilderijen. Het was wel aardig, maar er waren meer chinezen die daar echt waren om schilderijen te kopen haha.

Dinsdag 10 feb.
Happy Birthday to my friend Anna!
Vandaag waren er allemaal vlaggetjes en ballonnen in de kantine geplaatst, want EF was vandaag jarig, 50 jaar! In de pauze kregen we daarom allemaal lekker een cupcake. Thank you EF!

Donderdag 12 feb.
Omdat Valentijnsdag op zaterdag viel, kregen we op donderdag al het Valentijnsdiner in de kantine. Alles was leuk versierd met hartjes ballonnen en rozen blaadjes op de tafel. Er werd tijdens het eten piano gespeeld met liefdes liedjes door een knakje die ze hadden ingehuurd en die natuurlijk Valentijn heette haha. Je kon zelfs zijn CD’s kopen als je wilde haha, nou dat gaan studenten over het algemeen nou niet echt doen. Het eten was niet heel speciaal, maar ze hadden wel speciale toetjes waar je uit kon kiezen. Dus ik had een heerlijke strawberry sponge cake.

Vrijdag 13 feb.
Om 7 uur ‘s avonds werden we met bussen opgehaald en naar Witney gebracht, een plaatsje een half uur van Oxford vandaan. Iedereen was netjes aangekleed, want het was vanavond ons graduation feest. Dit werd gehouden in een zaaltje van een hotel. We werden ontvangen met welkoms champagne en kregen de tafelindeling te zien. De zaal was super leuk en mooi aangekleed. Het leek een beetje op zo’n high school graduation uit Amerika wat je altijd in films ziet. Ik zat met m’n vriendinnen aan de tafel en we begonnen meteen ons broodje te knagen, want we hadden erg honger haha. Vervolgens kregen we een drie gangen menu met een glaasje wijn erbij. Het was allemaal erg lekker! Na het eten was er nog een soort plek waar je kon dansen en dat was ondanks de falende DJ’s erg gezellig.
Toen ik laat in de nacht terug in m’n kamer kwam en nog maar een paar uurtjes kon slapen voordat ik weer vroeg op moest om naar Londen te gaan, ging tot mijn grote vreugd het brandalarm twee keer af. Nou ik zeg het je, dat gaat echt af voor 5 minuten en je krijgt spontaan hoofdpijn. Maar okay, het was gelukkig vals alarm.

Zaterdag 14 feb.
Happy Valentine’s Day! I love my family, friends and my lovely boyfriend sooooo much! ^^
Ik moest er alweer redelijk vroeg uit, want ik ging samen met een vriendin naar Londen toe om onze twee goede vriendinnen te ontmoeten die nu in EF London en EF Cambridge zitten. Het was super leuk om ze beide weer te zien, want het zijn echt zulke goede vriendinnen van me geworden. We liepen over de millennium bridge naar the Tate modern museum. Nou… dat was allemaal een beetje TE modern haha. Niets voor ons, maarja, kan ik weer zeggen dat ik daar toch geweest ben. Toen zag ik in de verre verte de Tower bridge en daar wilde ik eigenlijk toch wel graag heen. Dus toen tam tam tam gingen we daar even eeuwig heen lopen en foto’s maken van iedere mogelijke kant van die brug haha. Ook nog heerlijk gelunched en lekker bij gekletst over van alles en nog wat.

Zondag 15 feb.
Vandaag was ik al begonnen met inpakken. Wat jongens jongens, Vera heeft natuurlijk super veel kleding en frutekes die allemaal weer mee terug moeten. Ik heb twee grote koffers en ik hoop echt dat het er allemaal inpast. Maar ik heb hoop! En het gaat vast lukken haha.

Maandag 16 feb.
In de avond gingen we gezellig met z’n alle naar een pizza pub. Hier hadden ze echt superrr lekkere pizza’s! Voor mensen die ooit nog naar Oxford gaan, ga naar de White Rabbit pub! It’s worth it.

Dinsdag 17 feb.
Tijdens de lunch pauze moest ik mijn EF toets maken, maar het was weer lekker slecht geregeld allemaal. De computers liepen vast terwijl we de toets maakte, iedereen zat er doorheen te praten en de toets tijden klopte niet. Dus dikke pret, we gaan het zien. Ik heb natuurlijk wel even feedback gegeven en ze gaan kijken of het mijn eindresultaten echt heeft tenietgedaan.

Future life ——->

Woensdag 18 feb.
Vandaag heb ik de EF 50 jaar party in club Koko in London. Gaat vast heel leuk worden, want ik zie mijn vriendinnen uit EF London en EF Cambridge daar ook weer.

Vrijdag 19 feb.
Dit is de dag van mijn afscheidsetentje en de laatste dingen die worden ingepakt.

Zaterdag 20 feb.
TAM TAM TAM! Dit is de dag dat ik weer terug ga naar NL. En dan zitten mijn 6 maanden hier in Oxford er echt op.

Kusjes!

Vera

foto (1)

IMG_1474

IMG_1497

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.